VÅRT INSTRUKTØRTEAM ØNSKER DEG VELKOMMEN 
TIL Å UTFORSKE YOGA  OG DENS VELGJØRENDE EFFEKTER I ET VARMT OG IVARETAGENDE MILJØ

Det finnes så mange ulike tilnærminger til yoga, og vi ønsker at alle våre lærere skal finne sin unike stil og undervise på sin unike måte. Hos Living Yoga setter vi pris på personlighet og mangfold. Derfor blir ingen klasser hos oss like, men felles for oss er er et fokus på å praktisere trygg yoga. Yoga  som ivaretar den enkeltes behov og som kan tilpasses deg hvis du har skader eller fysiske begrensninger.

 

Vivian Midttveit

Jeg har et personlig, lidenskapelig forhold til yogaen og dens eldgamle og dagsaktuelle filosofi, og kjenner meg ydmyk for effekten yoga kan ha på menneskers liv, og at jeg kan få være en del av dette.

For meg er yoga en prosess, en praksis, men også en tilstand. Og alle disse elementene er, som livet selv, i kontinuerlig endring. Det vises også i min undervisning. Jeg jobber med å være tro mot det som er i øyeblikket, og lede klassene mine på en autentisk måte. Jeg liker å ta med noe av filosofien inn i hver klasse, så kan de som praktiserer selv velge om de vil la seg inspirere av det eller ikke.

Jeg har en ganske klassisk utdannelse igjennom Yoga Works Alliance (en kombinasjon av Ashtanga, Lyengar og Vini- Yoga), med fokus på alignment, tilpassing og sikkerhet. Det er en fin basis å ha, men jeg kjenner meg likevel mer hjemme i den tantriske, mer organiske  tilnærmingen til yoga. Dette utforsker jeg med å følge min lærer Ateeka jevnlig, og tar nå også full utdannelse i hennes lære, somatisk yoga. Og du vil nok finne at klassene mine blir nok mer og mer influert av det.

Yogaen er mitt verktøy for sunnhet og utvikling, for kontakt og tilstedeværelse. Alt dette, som livet selv, er ferskvare, og derfor er min personlige praksis jevn, kjærkommen og livsviktig.

 

Trine Haugen

Jeg var 30 år, og satt fullstendig fast i kroppen min. Jeg levde med store låsninger i ryggen, og var svært stiv i nakke og skuldre.

Jeg hadde kroniske senebetennelser i armer og skuldre, og gikk stadig til kiropraktor. Jeg begynte med Pilates, og etter svært kort tid var jeg så mye bedre, at jeg utdannet meg til pilates instruktør. Yoga kom glidende inn i livet mitt mer eller mindre tilfeldig, og tok større og større plass i min praksis.

Gjennom yogaen begynte jeg for første gang i mitt liv å lytte innover, til kroppen min. Og det den fortalte meg førte meg ut på en vei som fullstendig endret livet mitt. Gjennom Yogaen ble kroppen min venn, den som før var min fiende som jeg prøvde å bekjempe. Gjennom Yogaen lærte jeg å være sammen med meg selv, og kom til større fred med meg selv. Gjennom Yogaen fant jeg en åndelighet som jeg forstod at jeg hadde lengtet etter hele livet, og denne åndeligheten bodde inni meg. Jeg hadde lett hele live etter noe på utsiden, men det var på matten jeg fant det jeg lette etter, i min pust, i min kropp. Jeg er fremdeles på reise i yogaens magiske verden, og den reisen vil nok fortsette resten av mitt liv. Jeg vet at jeg har mange motbakker foran meg, kanskje like mange som bak meg, men jeg vet også at nå flykter jeg ikke lenger. Jeg er der, med meg.

 

Grete Heegaard

Yoga fjerner ikke livets naturlige utfordringer, tunge stunder, lengsler eller egen sårbarhet, men den kan være et verktøy til å takle dem bedre.

Min yoga-reise er ikke lang, men den har vært i rask utvikling. Jeg startet på Living Yoga med klassene til Vivian Midttveit og Angela Freychet august 2013, og yoga ble fort noe jeg ikke ville være foruten. Etter hvert vokste ønsket om å bli yogalærer fram, og sommeren 2015 ble jeg instruktør med Yoga Works, som gir sertifisering gjennom Yoga Alliance.

Siden Living Yoga, med hjertelige og flinke instruktører og med bare fine yogi- og yogini-studenter, har betydd mye for meg, er jeg glad for å få være yogainstruktør nettopp her.

Mange opplever at ulike «vondter» i kroppen reduseres eller forsvinner med jevnlige yogatimer. Og yoga gjør oss også sterkere og mykere – både i kropp og sinn. Men yoga er ikke enda et område i livet vi må prøve å mestre, få til eller være perfekte i. For det viktigste med yoga for meg at jeg gjennom den blir mer tilstedeværende i egen pust og kropp – og dermed også mer tilstedeværende i øyeblikket. På den måten reduserer yoga indre uro og stress, og gjør meg roligere og gladere. Og det smitter over på livet utenfor yogamatten.

Igjen og igjen både «jorder» og «løfter» yoga meg. Yoga gjør oss ikke til glansbilder av oss selv. Heller er det en vei inn til min egen ordløse sannhet. Den jeg er, der jeg er. Og det skaper større frihet, både i kropp, tanker og følelser.

Guruen B.K.S. Iengar sa det sånn: «Yoga teaches us to cure what need not be endured, and endure what cannot be cured.”

Den gaven yoga er ønsker jeg å dele med andre. Du er hjertelig velkommen akkurat som du er og der du er til yogatimer med meg på Living Yoga!

 

Gina Dolores

Jeg ønsker å dele min pasjon for yoga fordi det får meg til å føle meg hel, gir meg mulighet for å leve sterkere og til å finne ro og trygghet i egen kropp.

Jeg er Gina Dolores, mor til to gutter på ett og fem år og samboer med min livsledsager gjennom seksten år.  Jeg er sertifisert yogalærer gjennom Global Yoga.

Min lidenskap og ydmykhet for yoga vokser for hver dag. Yogamatten er mitt rom for personlig vekst,  mestring og hvile. Gjennom yoga kan jeg omfavne mine styrker og svakheter. Yoga er et kraftfullt redskap som hjelper meg å leve mitt liv i harmoni og balanse, både med meg selv og i den verden som er rundt meg.

Jeg bruker elementer fra ulike yogaretninger i undervisningen. Inspirasjon finner jeg i naturens pulserende liv, men også i møte med mennesker, kunst, litteratur og musikk.

Jeg ønsker å dele min pasjon for yoga fordi det får meg til å føle meg hel, gir meg mulighet for å leve sterkere og til å finne ro og trygghet i egen kropp.