Back to All Events

Kurs i mindfulness.


Den norske oversettelsen av ordet mindfulness er oppmerksomt nærvær. Metoden, som stammer fra buddhismen, har etter hvert blitt et av de beste verktøyene for å redusere indre uro, angst, stress, depresjon og fysiske plager tilknyttet dette. Samtidig som dette reduseres øker livsgleden og følelsen av en meningsfylt væren. En økt bevisst tilstedeværelse i eget liv er kanskje det mest effektive og verdifulle verktøyet du kan gi deg selv.

«The real meditation is how you live your life» Jon Kabat Zin

På dette kurset får du en innføring i øvelser som kan hjelpe deg med å være mer til stede her og nå. Vi øver på å være mer til stede i kroppen ved å undersøke den både i bevegelse og i hvile. Vi undersøker også sinnet vårt, og blir mer kjent med oss selv og våre tankemønstre. Eksempel på slike øvelser kan være kroppscanning, pusten som fokuspunkt, lette yogaøvelser og annen lett bevegelse, sittende meditasjon, blant annet. Samtidig får du lære hvordan du kan integrere mer tilstedeværelse inn i ditt daglige liv. Ved å øve jevnlig på tilstedeværelse gjennom konkrete øvelser, vil du på sikt få bedre evne til konsentrasjon og ro også når livet stormer.

Kurset starter 9. april og går hver torsdag i seks uker fremover

(14. mai utgår og kurset avsluttes 21.mai)

Kl. 18.00 – 19.30

Pris kr 1500,-

Faste Living Yoga medlemmer kr 1300,-

Påmelding til vivianwords@gmail.com

 

Kurset holdes av yogalærer, terapeut og instruktør i oppmerksomhetstrening Marianne Målsnes. Hun har selv praktisert mindfulness i en årrekke, og har studert mindfulness på Haraldplass Diakonale Høgskole. Hun har siden 2013 holder jevnlig holdt kurs blant annet for Brystkreftforeningen Bergen, og hun driver nå sitt eget firma, Bergen Yoga Terapi.