Back to All Events

Groovy Kida - kurs i barneyoga!


Barn lærer gjennom å leke. Yoga for barn er lek, der barna lærer om ulike yogastillinger og pusten.

Barn praktiserer ikke yoga – de ER hunden, treet, krigeren og sommerfuglen. De er naturlig nysgjerrige og liker å lære gjennom bevegelse.

Utgangspunktet i yogaen er at vi er perfekte akkurat sånn som vi er, uten å dømme oss selv eller andre. Vi bruker kroppen, pusten, fantasien og nysgjerrigheten i lek og samspill.

Gjennom yogaen vil barna i tillegg til å utvikle styrke, kroppsbeherskelse, smidighet og balanse, også utvikle større fokus og konsentrasjon. Yogaen er med på å øke barns selvtillit og selvaksept i et miljø som er trygt, ikke-dømmende og konkurransefritt. Barn får være barn.

Ro og tilstedeværelse

Som barn har vi fremdeles evnen til tilstedeværelse i oss – mye sterkere enn mange av oss har når vi blir voksne. Likevel blir også barn revet med i et samfunn som stiller stadig større krav til oss, til hvordan vi skal være, hvem vi skal være og hva vi skal være med på.

For mange barn som har en travel hverdag med mye stimuli, kan det være veldig godt å finne den roen i øyeblikket som yogaen gir.

I barneyoga gir kroppen slipp på spenninger og blokkeringer – noe som også bidrar til en økt opplevelse av ro.

Kurset starter 28. januar og går hver torsdag i 8 uker frem til siste uke før påske, klassene varer i 45 minutter. Pris for hele kurset er kr 900,- Søskenrabatt: to for kr 1600,-

Påmelding til vivianwords@gmail.com innen 26. januar. NB begrenset antall plasser

 

Earlier Event: November 13
Pustens visdom
Later Event: August 12
Yoga Works 200h Teacher Training