Back to All Events

Kurs i Mindfulness:


Kjenner du på stress og uro, eller synes det er vanskelig å holde fokus?

 Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær som det kan oversettes til på norsk, kan gi deg enkle, men virksomme verktøy for å øke din evne til tilstedeværelse i hverdagen. Noe som igjen har en positiv effekt på konsentrasjon og hukommelse, indre uro, stressymptomer, angst, lettere depresjon og evt somatiske plager som følge av dette.

 Mindfulness bidrar også til økt innsikt og bevisstgjøring av egne tanker og kroppslige reaksjoner og hjelper deg å gi slipp på negative atferdsmønstre. Gjennom oppmerksomshetstrening øker vi egen evne til å velge hvordan vi vil forholde oss til våre opplevelser, i stedet for kun å gå på autopilot. Vi blir aktiv i stedet for reaktiv og tar eierskap i eget liv.

 Kurset bygger på Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) utviklet av Jon Kabat-Zinn. Gjennom enkle mentale og fysiske øvelser forankres oppmerksomheten i kropp, pust eller bevegelse. Vi går gjennom øvelser som sittende meditasjon, bodyscan, oppmerksomhet på pust, walking meditation, samt enkle yogaøvelser.

 Kurset vil være en kombinasjon av teori og praktiske øvelser. Det krever ingen forkunnskaper og er tilgjengelig for alle som ønsker en endring i hverdagen.

Kle deg gjerne i myke, behagelige klær og ta med penn og notatbok.

Vi oppmuntrer til egenpraksis mellom kursdagene.

 Anja Haukeland - Er utdannet mindfulnessinstruktør gjennom Scandinavian Centre for Awareness Training, og instruktør i MediYoga.

Hun har selv erfart effekten av både mindfulness og yoga på stress og utbrenthet, og brenner nå for å videreformidle de enkle, men virksomme verktøyene fra begge disipliner.

“For meg er yoga så mye mer enn en fysisk praksis. Det er å tune inn og komme hjem i meg selv. Bli kjent med hva som bor der, og møte det som rører seg akkurat der og da med vennlighet og aksept. Yogamatten er det stedet hvor jeg både kaster anker og får vinger. “

Earlier Event: August 24
Hvile og Kreativitet m. Siw Aduvill
Later Event: September 6
Nattens drømmer - veivisere i livet