Sep
24
to Oct 31

Tilbud om veiledningstimer yogalærer og veileder fra Haraldsplass diakonale høyskole, Trine Haugen

Yogalærer og veileder, Trine Haugen, kommer i høst til å tilby kyndige veiledningstimer i Living Yoga sine lokaler på Bønes.

Sliter du med stress, indre spenninger, overveldelse, eller har du mye indre dialog som stjeler krefter og får deg til å føle deg mindre verdt? Ender du ofte opp i situasjoner der det samme gjentar seg gang etter gang? Ønsker du å lære å være mer bevisst tilstede i livet ditt? Trenger du bare noen å snakke helt ærlig med, uten å måtte sortere ut? Ønsker du å bli bedre kjent med deg selv?

I dagens samfunn er det svært mange av oss som strever. Vi strever i det relasjonelle, og ikke minst strever vi i relasjonen til oss selv. Svært mange kjenner på en følelse av tomhet, ensomhet og kanskje av og til meningsløshet. Disse følelsene kommer ofte fra en dyp mangel på kontakt med vårt genuine selv.

I veiledning vil vi sammen forsøke å skape et rom av absolutt ikke-dømming, der du kan få lov å utforske tanker og følelser du har rundt de temaer du velger uten at du trenger å sortere det i bra eller dårlig, positivt eller negativt. Vi jobber utfra totalaksept av at det er som det er. Først når vi tåler oss selv akkurat som vi er kan vi bli frie mennesker. Men for å gjøre det må vi også ha tro på vårt eget iboende moralske kompass.

Mindfulness -basert veiledning er en type samtale der jeg som veileder forholder meg til deg som veisøker ut fra hvordan ting ER, for deg, akkurat her og nå, ikke hva du burde eller skulle. Vi benytter oss av kroppens iboende intelligens til å finne tilbake til oss selv. Jeg forsøker å hjelpe deg til å lytte dypt til din indre stemme.

Jeg brenner for at vi som mennesker skal få verktøy til å finne tilbake til en dyp relasjon til oss selv. Der vi slipper fri fra kritikerne, der alt føles romslig og åpent. Ved å gjenopprette kontakten med oss selv, kan vi slippe oss selv ut av det fengselet vi ofte befinner oss i som fores fra det som kan kalles kritikersystemet vårt.

Vi er alle formet av hva vi lærte som barn og unge om hvordan vi ble møtt, akseptert, sett: hvordan vi ble fortalt eller vist at vi var, hvordan vi skulle være, og ikke minst hvordan vi ikke skulle være. Som voksne kan dette ha blitt til sannheter om oss selv og verden rundt oss, som vi ubevisst bærer rundt på. På denne måten kan vi som voksne mennesker oppdage at vi egentlig ikke forholder oss til oss selv, livet vårt, eller mennesker rundt oss på en autonom måte, men mer ut fra tillærte reaksjonsmønster. Vi tar maskene på og skjuler oss for verden, og enda verre: våre nærmeste.

Følelser som overveldelse, tomhet, irritasjon, uro, skyld og skam er ofte tegn på at vi ikke lever autonomt og i kontakt med vår egen sannhet.

Jeg har en to-årig utdannelse som veileder fra Haraldsplass diakonale høyskole, i tillegg har jeg undervist yoga, og viktigere praktisert yoga i mange år. Jeg har også studert buddhistisk tankemåte i noen år nå, der et av de helt store prinsippene for å kunne utforske sitt indre er «self-compassion», dvs omsorg med seg selv. Jeg har også gått i ekstensiv gruppeterapeutiske prosesser som alle har vært svært viktige brikker i min indre reise. Jeg er nysgjerrig på deg, og som veileder har jeg alltid med meg følgende utsagn: «på seg selv kjenner man ingen andre».

Kontakt Trine på mail trine.haugen71@gmail.com  for å bestille time eller få mer informasjon.

Trine Haugen

View Event →
May
25
to Jun 1

Living Yoga retrat Hellas 2019

Living Yoga Retreat i Hellas Mai 2019

Yogaen inviterer oss innover, hjemover, til oss selv. Ett av de viktigste prinsippene i yoga er Pratyahara, tilbaketrekking av sansene.

Å ta en real pause fra hverdagen for selvivaretagelse, kan være den viktigste investeringen du gjør for deg selv, din egen helse og dine nære relasjoner.

I mai 2019 inviteres du med på en syv dagers Living Yoga retreat i Hellas. Der trekker vi oss tilbake fra hverdag og forpliktelser og dykker ned i yogaens magiske verden etter skatter vi kan nære oss selv på. Igjennom rolig yoga, bevist pust og øvelser for nærvær og energiforløsning, selvrefleksjon og stilletid, får du rikelig med muligheter til å bli bedre kjent med deg selv og hva du trenger for å leve mer balansert og meningsfylt

Det blir to daglige yogaøkter, rikelig med lokal, sunn og næringsrik mat. Sosialt samvær, men også mye stilletid. Rikelig med rom til selvrefleksjon, avslapping ved bassengkanten eller i en hengekøye, sjøbad, massasjer, turer eller hva annet du trenger for å gi deg selv næring akkurat nå.

Hotellområdet er godt egnet både til sosialt samvær og til å være mer introvert når du ønsker det. Vi blir den eneste gruppen på området, så vi vil ikke bli forstyrret av andre turister der.

Hele retreaten er ledet av Vivian Midttveit, eier og drifter av Living Yoga Bønes, forfatter og erfaren yogalærer, spesialisert på indre utviklingsprosesser. Vivian er varm og ivaretagende, og vil hele tiden være tilgjengelig for støtte i din prosess.

 

Pris kr 11 700,- Inkludert i prisen er:

·        Transport til og fra flyplass ved ankomst / avreise

·        Overnatting i to eller tre mannsrom (store rom)

·        3 sunne, velsmakende måltid pr. dag.  (Mulighet for tilpasset diett) Lokalt springvann, Kaffe/te er inkludert ved frokost og to gitte tidspunkt på dagen. Annen drikke betaler du selv.

·        2 utflukter inkludert transport og mat

·        All yoga og veiledning.

I tillegg er det mulig å booke massasjer på hotellet.

Flybilletter bestiller du selv. Apollo flyr direkte fra Oslo til Karpathos, men det er også mulig å fly fra andre steder (Danmark, Sverige etc)

 

Påmelding: send en epost til vivianwords@gmail.com med en kort beskrivelse av din intensjon med retreaten (hva du ønsker/trenger), deg selv og din erfaring med yoga.

Plassen er reservert og påmelding gyldig når depositum på 3500,- er betalt inn til Living Yoga konto 9230 10 92506.  Resterende beløp må innbetales innen 1. April 2019

NB. Begrenset antall plasser, maks 15 stk.

 

View Event →

Aug
23
4:30 PM16:30

Moment to Moment - mindful yogaworkshop med Ateeka

Endelig er vår kjære Ateeka tilbake med nok en berørende workshop kalt: 

Moment to moment: exploring Movement and Breath that helps us come in contact with the NOW.

Ateekas stil er jordnær og fundamentert i dyp visdom. Med sin vennlige og svært kraftfulle tilstedeværelse leder hun oss inn til oss selv og den iboende visdommen vi alle har.  Dette er en klasse som passer for alle uansett erfaring.

Påmelding til vivianwords@gmail.com. Pris kr 350,-

 

 

View Event →
Aug
11
10:30 PM22:30

Yoga med Ayurvedisk morgenrituale

Ayurveda betyr "læren om livet", den over 5000 år gamle tradisjonen sies å være søstervitenskapen til yoga og er et et nydelig, og ifølge enkelte lærere helt nødvendig, supplement til Yogapraksisen.

Denne lørdagsformiddagen kan du få en innføring i helt enkle, praktiske morgenritualer som ayurvedaen tilbyr, sammen med en ayurvedisk inspirert yogapraksis der vi blant annet jobber med å kvitte oss med vajus (vinder i kroppen som forårsaker smerte), å vekke prana (liskraft) og styrke agni (fordøyelseskrafte som hjelper oss å fordøye alt fra hva vi spiser til dypere følelser og inntrykk)

Du trenger ingen forkunnskap for å delta på denne mini-workshopen.

Ta med et lite håndkle til en lett oljemassasje.
Oljer og litt ulik drikke er inkludert i prisen.

Pris 250,- 
Påmelding enten ved å trykke "skal" i arrangementet, eller med mail til vivianwords@gmail.com

View Event →
Aug
9
6:00 PM18:00

Intro til Yoga

Yoga er et unikt verktøy for å styrke vår livskraft, holde kroppen sunn, få inn gode pustemønstre og ikke minst regulere nervesystemet for å holde stressnivået nede. 
Du inviteres til en intro time der Vivian forteller litt om fundamentet for en yogapraksis og de ulike elementene den innehar:
fysiske stillinger (asanas) pusteøvelser (pranayama) avspenning og meditasjon, litt om filosofien bak og hva yoga kan gjøre for deg i dakkurat deg i ditt liv, i denne travle verden, akkurat nå.

Og så har vi en rolig, fin og prestasjonsfri praksis sammen.
Nivået passer for alle, også for deg som har gått på yoga tidligere, men ønsker en rolig, fin time.

Etter timen kan du bli igjen og prate med oss instruktører, stille spørsmål eller undersøke hvilken yoga type som kan være rett for deg og din kropp akkurat nå. 

Det finnes få arenaer der vi kan slippe hverdagsmaset helt, og bare sjekke inn med oss selv. På Living Yoga gir vi deg en unik mulighet til å gjøre nettopp dette, sånn at du kan ha mer overskudd og bedre helse i din hverdag. 
Gjør noe godt for deg selv, og legg egen helse og velvære inn i høst-timeplanen før den fylles av forpliktelser...

Pris. 100,- kr

Påmelding enten ved å trykke "skal" i arrangementet eller ved mail til vivianwords@gmail.com

View Event →
Aug
7
7:00 PM19:00

The sound of Yoga

NADA YOGA: the breath song
I Yogaens opprinnelse hadde lyd en viktig og naturlig plass, i vår del av verde har dette nesten forsvunnet, kanskje av sosial tilpassning?
Mange av oss er litt hemmet når det kommer til å bruke stemmen vår, og dette har en effekt på hele kroppen, nervesystemet og energinivået vårt.

Det siste året har jeg virkelig utforsket lydens velgjørende effekter både på den fysiske, emosjonelle og energetiske kroppen.
Lyd er vibrasjon, og ved bruk av dette i praksisen påvirkes vev, muskler, skjelett og hele den flytende kroppen.
Ikke minst påvirker det nervesystem og energibaner.

Mantra ble i utgangspunktet brukt til å aktivere ulike senter i hjernen som vi vanligvis ikke bruker. Nå har vi også mye moderne forskning på effekten av lyd/san.

Denne timen her beveger vi oss mykt igjennom kjente yogaposisjoner og sammen med sporadisk bruk av enkel lyd aktiverer vi kroppens hovedenergisenter (chackra)

Jeg garanterer at etter denne klassen vil du gå ut og føle deg oppløftet og energirik!

Pris 200,-

Påmelding til vivianwords@gmail.com

View Event →